Lohikäärmeitä ja Atlantista


Olen oppinut taas paljon. Jos haluan matkalle, on paras buukata lennot sen tien, kun päätös on tehty, eikä jäädä odottamaan, että kaveri tekisi päätöksensä. Äkkilähdöt saattavat olla syvältä. Jopa pizzasta voi saada ruokamyrkytyksen. Kun lomailuolosuhteet ovat surkeat, aina voi tehdä töitä. Ynnä muuta on opittu, ja myös ihan kiitettävästi sain peilausta maailmalta omista uskomuksista ja malleista. Ei niin kovin kivaa, mutta herätteli tehokkaasti.

Äkkilähtö Teneriffalle sujui oikein hyvin, mutta huoneistohotelli Los Gigantesissa oli aika kamala. Huoneisto oli muuten ok, mutta sijaitsi kuin kuilussa, rakennettu vuoren rinteelle, terassien mallina sikojen karsinat, näköalana kolme viereistä karsinaa ja pystysuorat seinät kahden metrin päässä. Jo pari ruukkukasvia olisi pelastanut paljon… Uima-altaalle oli puoli kilometriä alaspäin, Los Gigantes kun on vuoristoa. Altaalla lojuminen ei muutenkaan ole ominta juttua, joten piti keksiä muuta tekemistä.

Jo lähtiessä äimistelin sitä, että olen lähdössä lomalle. Se tuntui niin epätodelliselta. Ja niinhän se sitten olikin, matka kääntyi jo ekana päivänä työksi - heti kun tajuttiin, että siinä kämpässä ja paikassa ei oikein lomailla selvin päin. Atlantiksen mailla sain tehtyä paljon tutkimusta, kirjoittamista ja kuvausta, joten Atlantis-kirja on askeleen lähempänä valmistumistaan. Aika vähän Kanarialla on Atlantiksesta jäljellä, vaikka saaret ovat osa upotetusta mantereesta. Jotain kuitenkin löytyi, ja niistä rippeistä olen todella iloinen ynnä onnellinen.

Pikkuisella keltaisella autolla huristeltiin ympäri saarta, käyden homman kannalta oleellisissa paikoissa. Edellisestä käynnistä Teneriffalla on parikymmentä vuotta, ja vähän luulen, että taisi tämä olla viimeinen. Vähän harmitti, kun en ehtinyt käydä Loro Parquessa, mutta tällä reissulla turistinähtävyydet jäivät sivuosaan.

Delfiiniretkellä nähtiin kaksi delfiiniä, ja valaita huomattavan paljon enemmän. Myös portugalinsotalaivat näyttäytyivät sankoin joukoin, joten tokko nuo ihmisten tekemään puistoon vangitut olisivat tuoneet mitään lisää. Ne hait olisi ollut kyllä hieno nähdä, mutta joskus sitten.

Lohikäärme-energiaa löytyi mahtavan Drago Milenario -puun luota. Lohikäärmepuun energia on mahtava, ja kun hiljentyy ja kyselee, siltä saa myös vastauksia. Kirkko on rakennettu ihan viereen, kuten monesti voimapaikoille muutenkin. Hassua, että lohikäärmepuun viereisessä lohikäärmetaloksi nimetyssä lahjamyymälässä ei ollut ainokaistakaan lohikäärmettä. Keijukaisia ja delfiinejä ja liskoja, mutta enkelit ja lohikäärmeet loistivat poissaolollaan. Lieneekö kirkon vaikutusta.

Hieno paikka oli Güimarissa, pyramidit, jotka ovat pienoisversioita Etelä-Amerikan vastaavista. Ihan samalla lailla ne on rakennettu auringon kierron mukaan, ja osoittavat päiväntasauksia sekä kesällä että talvella, ja ihan samalla lailla niidenkin merkityksestä käydään kinaa. Kyllä muuten tulee helpompaa kaiken ymmärtämisestä, kun alkaa energia kohota ja tiedemiehetkin voivat ottaa yhteyksiä alkuperäisiin rakentajiin. Paikka on vähän piilossa, siitä ei ole kovasti huudeltu. Kaverikin, joka on käynyt Teneriffalla kai jo kahdeksan kertaa, sai vasta minun myötäni tietää pyramidien olemassaolosta. Sinne ei myöskään tehdä kovin paljon yleisiä retkiä, mutta kyllä sinne pääsee, kun näkee vähän vaivaa.

Nyt on sitten viikko oltu auringossa töissä. Tai niin no, yhtenä päivänä oli vähän pilvinen ja kylmä ilma saaren pohjoispuolella, ja vuoria ylitettäessä jopa vähän tihkutti. Hotellin mainostettu wifi ei pelittänyt, joten postit ovat jääneet suht lukematta. Yllättävän pienillä vieroitusoireilla silti selvisin, johtunee siitä, että sain sentään tehdä työtä… On kiva olla takaisin keväisessä Suomessa. On se Luoja armollinen, ettei minun tarvitse asua Teneriffalla… ei sitä sekoamatta kestäisi. Nyt sitten kiireesti heti aamusta sumaa selvittämään ja seuraavaa kurssia valmistelemaan, ja sitä se sitten onkin jonkin aikaa. On tää elämä hienoa…

Kommentit

  1. Tervetuloa kotiin Rakas Ulla :)
    Kuten huomasit jälleen - matkailu avartaa toisiniaan hyvinkin monella tasolla.

    VastaaPoista
  2. Juu, niinpä tekee... Niitä tulipa tehtyä reissuja. Mutta oli siellä toki paljon hyvääkin. Sain aivan loistavia ideoita uusiin juttuihin ja kursseille ja sainpa kuvattua hyvää videotakin pohjaksi niihin, mistä puhuttiin. Ihana olla kotona.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Muita juttuja

Energiaa ja energiassa oikeaan aikaan

Perääntymisiä

Ongelmat vai mahdollisuudet, eli mitä tulossa Suomelle