Edistymistä ja ahdistusta

Painostusta taitaa tulla tuolta yläkerran suunnalta aika reippaasti monelle. Osalle helpotuksena ja ilona ja eteenpäin menona, osalle yhä vahvempana ahdistuksena. No hei, se ei tule loppumaan:). Aina välillä tulee mieleen se, että enää 18 vuotta, tai ihan kohta 17, ja sitten pitäisi olla koko pallon kultaisessa ajassa. Oisko pikkuisen kiire muuttaa juttuja?

Olen tavattoman mielissäni itse kouluttamistani opettajista, joilla aika monella on seuraava askel juuri otettu tai tulossa, tai muuten vain energia alkaa vahvistua. Eihän se ole millään muotoa minun asiani, eikä ansiotani, mutta silti ihan pikkuisen tuppaan olemaan ylpeä heistä. Hyvä kaverit! Kun näkee sen valon ja energian, joka heissä on, tuntuu tosi hienolta, kun ovat oikealla tiellä.

Toisaalta sitten taidan olla aika kärsimätön niiden kanssa, jotka haluavat kiskoa laput takaisin silmilleen aina, kun alkaa vähän selkeyttä näkyä. Jokainen menee ihan sillä tahdilla kuin haluaa, totta kai. Mutta onko se aina pakko asettaa itsensä viimeiseksi? Jos ei siitä nauti, sehän on tietysti ihan eri asia jos saa jotain kiksejä kärsimyksestä. Parhaita juttuja Adonaissa viime aikoina on ollut yhden kanavoidun jutun otsikko: Olet majakka, et pelastusvene.

Olen saanut niin valtavia oivalluksia tuon lauseen myötä, että taidan ostaa maalia ja maalata sen kurssihuoneen seinälle, sekä omaan peiliin, kaikkiin ikkunoihin ja vielä naapurin autoon. Omaan ei voi, kun ei ole autoa. Ja naapurihan siitä tietysti kovasti ilahtuu.

Vaikka siis osa porukasta on alkanut vahvemmin kulkea omaa tietään, osalle tulee herätysmyllerryksiä vielä vähän vaikeamman kautta.  Meistä kun on joka ikisen löydettävä se oma tiensä, eikä toisten uskomuksien mukaan eläminen kohta enää onnistu senkään vertaa. Jos noin miljoonannen kerran sanoisin, että ilo on tienviitta ja ainoa mittari. Seuraa valoa, iloa ja innostusta, äläkä sysää vastuuta muille, edes enkeleille.

Enkeliopekoulutuksessa oli puhetta (lue: minä saarnasin ja tulevat opet pyöritteli silmiään…) sanoista. Suosittelen kovasti täsmällisempää kielenkäyttöä itse kullekin. Pitäisi-sana kertoo toisten uskomuksien ohjaamasta elämästä, jossa vastuu sysätään jonnekin muualle. Kannattaa korvata sanalla voisin. Se tuo valinnanmahdollisuuden ja herättää tekemään päätöksiä ihan itse.

Toinen, mikä kertoo uskomuksista, on yleistys. Ihmiset on …. jotain. Seuraavan kerran kun sanot, että ihmiset ovat jotain, kerro kuka ihminen on. Jos et voi kertoa kenestä on puhe, kyseessä on yleistys.Yleistykset ovat uskomuksia, useimmiten vielä toisten uskomuksia. Jos voit yksilöidä asian, se voi olla totta, mutta silti kyseessä on sinun käsityksesi, ei välttämättä fakta. Ja jos tuomitset toisen ihmisen jostain, takuuvarmasti se piirre löytyy myös itsestä. Eli kun minä sanon joka toisessa lauseessa, että ihmiset on omituisia, huomaatte tietysti mitä se kertoo minusta… Niin totta.

Kuvassa on sunnuntaina valmistuneiden enkeliopettajien seremoniassa ollut ruusun terälehtiä sisältävä siunatun veden kulho. Onnea valmistuneille, seuraavat Diana Cooper Foundationin opettajakoulutukset sitten ensi vuonna.

Kommentit

Muita juttuja

Maailmankaikkeuden yliopisto

Kysymyslistaa arkkienkeli Metatronille – ja Timille

Mitä tämän jälkeen, eli kohti vuotta 2032