Ihanaa joulunaikaa

Olin ihan varma siitä, että jotain on tulossa nyt joulun ja vuodenvaihteen tienoissa. No, taitaapa olla, ja taitaa olla jo alkanut. Ihana talvipäivänseisaus ja uusi kuu olivat selkeä käänne. Olemme nyt ihan eri energiassa kuin viime viikolla. Tuntuu, että katselen taas maailmaa kuin turisti. Se on aina selkeä merkki energioiden hyppäyksestä ylöspäin. Olen sitä mieltä, että tämä käännös liittyy itsensä rakastamiseen ja hyväksymiseen, sen verran seesteisyyttä on alkanut olla ihmisten elämässä.

Jos nyt yhteenvetoa vetelee siitä, mitä olen kuullut ja miltä itsestä tuntuu, niin jonkinlainen käännekohta siis taas kerran. Nyt vain siinä, että kun olo on ollut kuin lumihiutalepallossa (ne sellaiset mitä ravistellaan, tiedättehän), nyt on melkein kaikki hiutaleet jo löytäneet uuden paikkansa. Aika moni on löytänyt rauhan sielullensa ja uuden pohja elämällensä. Tarkoitan sitä, että kun nyt muutama vuosi on haettu ja etsitty ja opiskeltu ja siivottu, nyt on kaikki kohdillansa miten ikinä onkaan, ja tästä lähdetään eteenpäin. Moni on myös kertonut rauhan tunteesta tulevaisuuden suhteen. Vaikka ei vielä tiedä mikä se muutos on, jota aavistelee, sen suhteen on rauhallinen ja luottavainen olo. Asiat järjestyvät juuri oikeaan aikaan oikealla tavalla.

Vähän sama on olo itselläkin. Oma tie on pikkuisen selkeämpi, ja olen lakannut hermoilemasta pitäisikö sittenkin yhtä sun toista.  Eilen tajusin myös itsestäänselvyyksiä monestakin asiasta. Niissähän on tietysti kiukuttavaa se, että heti, kun jutun tajuaa, se on päivänselvää, mutta sitä ennen ei voi ymmärtää… Joka tapauksessa siis tästä lähdetään eteenpäin, jostain portista on astuttu ja nyt sitten vain taivalletaan uudessa maassa.

Osa oivalluksista liittyy ihanaisiin lähimmäisiin, jotka ovat valitettavan oikeassa olleet asioissa. Mäntsälän prinsessa on ollut satavarma yhdestä asiasta, ja vasta eilen ymmärsin, että taitaa olla oikeassa. Saksilainen prinsessa heilurin kanssa kertoi monenlaisia asioita, ja valitettavasti täytyy myöntää, että osa meni kohdilleen, joten pitäiskö ne loputkin ottaa tosissaan? Diana laittoi henk.koht. viestin kaikille Orb-tiimin ihmisille, ja sekin sai taas näkemään asioita uudelta kannalta. On kiva, on, mutta miksen minä saa pitää omia silmälappuja, jos niin haluan?

Hauska juttu oli sekin, että yksi ihminen käväisi kuulema vielä tänä aamuna työhaastattelussa. Kutsu tuli eilen, ja sanoivat, että olivat yrittäneet monena päivänä soittaa, mutta nyt vasta saivat kiinni. Haastattelussa kävijä ei ollut saanut yhtään puhelua tuntemattomista numeroista, joten oletan, että tämäkin oli joku uuden kuun ja talvipäivänseisauksen energiavaihdokseen liittyvä asia. Jos tuo työpaikka hänelle tulee, niin oletan, että todella on isompi muutos kuin päältä näyttää.

Ja niin joulu joutui
Tai ainakin tulee ihan kohta. Jouluvalot on jo kasteltu (juu, oikeasti…), kuusimyyjän kanssa on päivitelty ajan kulumista (hänellä 24. vuosi), piparit on melkein syöty ja muutenkin alkaa olla joulu mallillansa. Mietin taas kauppakassia raahatessani, miten ei auta, jos ei kolahda. Tarkoitan sitä oisko Marttojen joulusiivousvinkkilistaa, jossa sanotaan, että ei tarvitse olla täydellinen. Ihan oikeasti, kuka kuvittelee olevansa täydellinen, ja sitten antaa armollisesti itsellensä luvan olla vähemmän? Eihän se noin mene. Minua ei ainakaan helpota yhtään, jos annan itselleni luvan olla epätäydellinen. Mutta jos joku sanois, että mieti kaikkea mitä halusit tehdä, ja päätä haluatko todella tehdä sen nyt, se voisi toimia.

Yksi iso hankaluus ilmeni eilen, ja koska mitään ei tapahdu ennen ensi viikkoa, yritän kovasti hälventää sen mielestä pois joulun ajaksi. Ei mitään kamalaa, vain hoidettava asia, mutta niin vaan pyörii päässä kaikkine vaihtoehtoineen. Pitänee pistää taas kaikki oppinsa käytäntöön. Tai sitten tää on testi, miten löytyy mielenrauha ja tasapaino haastavissa tilanteissa. Jos taas reputan, eihän se ole kuin noin viidessadastuhannes kerta:).

Vuosikirjan kuvittelin saavani valmiiksi ennen joulua, mutta koulun muutoksien tuomat työt ja moni muu viime tipan hänksläys veivät keskittymiskyvyn ihan kokonaan. Joulun jälkeen sitten heti, eli ennen vuodenvaihdetta kummiskin pääsee luomaan uutta vuotta, latailemaan vuosikirjan netistä ja täyttämään uudella elämällä. Tulossa vuohen vuosi, vaikka alkaakin vasta helmikuussa. Toisaalta kiva, lempeämpää energiaa, mutta toisaalta kestääkö sitä hymistelyä koko vuoden… Alkaa muuten näkyä jo, kun lukee uutisia.

Kiitos kaikille, jotka laitoitte viestejä ja lahjoja! Ihania olivat, ja tuli hyvä mieli jokaisesta. Englantiin muuten terveisiä, olen tehnyt mitä lupasin, en ole vain ennättänyt laittaa viestiä. Jos nyt alkais keskittyä laittelemaan keijupölyä joulutähteen. Hyvää joulua ja enkelien siunausta kaikille.

Kommentit

Muita juttuja

Maailmankaikkeuden yliopisto

Kysymyslistaa arkkienkeli Metatronille – ja Timille

Mitä tämän jälkeen, eli kohti vuotta 2032