Pelottavat affirmaatiot ja jänismatematiikkaa


Olen alkanut olla sitä mieltä, että voimalauseet, affirmaatiot, ei ehkä olekaan niin hyvä juttu. Tai sitten kyse on erilaisista käsitteistä. Voimalauseet nimittäin aiheuttavat niin paljon ahdistusta ja pelkoa, että ne eivät todellakaan auta, ja niiden alitajuntaa muovaava vaikutus kalpenee niiden tuomien ongelmien rinnalla.

No juu, voi olla vähän turhan vahvasti sanottu. Luultavasti kyse on siitä, että kaikki ei käy kaikille. Jossain tutkimuksessa todettiin, että affirmaatiot aiheuttavat stressiä. Lisäksi yksi viisas sanoi, että ne saavat ihmisen jännittämään niin paljon sitä, ettei vahingossakaan lipsahda negatiivisille puolelle, että itse asiassa lisäävät juuri sitä, mitä halutaan välttää.

Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että voimalauseet voivat olla todella hyödyllisiä. Ensiksikin, ne todella sopivat joillekin ihmisille ihan sellaisenaan. Toiseksi niiden avulla voi ymmärtää mikä mättää. Kun nimittäin alkaa toistella jotain affirmaatiota, ihan takuuvarmasti ego tai päässä pyörivät nauhat tai negatiiviset vanhemmat alkavat väittää, että ei se kuitenkaan onnistu, koska… jotain. Eli siis on saatu esiin uskomus, jolle sen jälkeen voi tehdä jotain. Uskomukset kun tuppaa olemaan niin tiedostamattomia, että niitä on joskus hankala kaivella esiin.

Kolmanneksi voimalauseita voi myös väännellä ja muotoilla kysymyksiksi, jotka sitten paljastavat mitä kaiken takana piilee. Jos vaikka tekee affirmaation, että haluaa rahaa, eikä raha olekaan se, mikä tekee autuaaksi, kysymysmuotoinen voimalause voi paljastaa mikä sisin toive itse asiassa on. Esimerkiksi: Minulla on nyt rahaa niin paljon, että sitä pursuaa kaikki kaapitkin. No en ehkä voisi tuota sanoa vakavissani, enkä ainakaan ilman sisäistä vastaanväittämistä. Mutta jos muotoilen siitä kysymyksen: Miksi rakastan sitä, että minulla on nyt paljon rahaa jne..?, alankin ymmärtää mitä pohjimmiltaan tahdon. Kun ymmärrämme mitä oikeasti haluamme, sen vastaanottaminen on huomattavasti helpompaa.

Jänisloikkia
Monet opekoululaiset ovat käyneet läheisessä kauniissa omenatarhassa. Se on varsinkin näin keväällä todella upea, täynnä kukkia sekä puissa että maassa, ja aina täynnä yksisarvisia. Nyt yksisarviset ovat tosin kaikonneet, koska kaupungin työntekijät ovat urakoineet omenatarhassa ahkerasti. Jänöpuput tms ovat syöneet monia omenapuista, ja niitä on kaivettu pois. Nyt sitten tilalle on istutettu 200 (!) uutta puuta, joukossa pari päärynääkin. Ihana nähdä mitä noista pienistä taimista vielä tulee.

Kävin taimia siunailemassa tänään, ja nauttimassa omenankukista ja ottamassa lisää valokuvia, niitä on vasta noin miljoona ihanista omenapuista. Samalla huomasin jotain tosi mielenkiintoista. Omenatarhan ympärillä on aita. Se on silti vapaasti kaikkien käytettävissä, mutta vitsi onkin siinä, miten korkea se on. Jos jäniksiltä suojaksi riittää 80 cm muovi puunrungon ympärillä, niin miksi aidan pitää olla kaksi metriä? 

En keksi muuta syytä, kuin että Jkylän jänöt ovat korkeushypyn maailmanmestareita. Voihan sillä olla joku ihan hyväkin selitys, mistä minä tiedän, kun en ole puutarhuri. Enkä kaupungilla töissä. Sen lisäksi, että haluaisin todella nähdä, kun jänöset hyppelehtii korkean aidan yli, minua kiinnostaisi tietää onko se tehty ihan varmuuden vuoksi niin korkeaksi. Ja onko tämä joku isompikin juttu, kuinka paljon kasvunvaraa on kaikissa päätöksissä… Esim. montako kirjastoa lakkautettiin ihan vain varmuuden vuoksi? Ja kun asia alkoi minua kiinnostaa, teenkö jotain sama ihan itse? Varmuuden vuoksi suojaudun asioilta, jotka eivät ole puoleksikaan niin iso juttu? Transform Your Life/Muuta elämäsi –kursseilla kun opiskeltiin juuri sitä. Elämme täällä maailmankaikkeuden lakien mukaisesti, kuten painovoima ja myös heijastuksen laki. Näemme vain sen, mikä on itsessä. Eli pupuaitojen korkeuden kiinnostaessa ehkä ylisuoritan omassakin elämässä? Siinäpä taas ajatuksenvirtaa bussimatkoille, joita toivon mukaan on tulossa liuta ihan pikaisesti.

Kommentit

Muita juttuja

Energiaa ja energiassa oikeaan aikaan

Perääntymisiä

Ongelmat vai mahdollisuudet, eli mitä tulossa Suomelle