Lohikäärme ja enkeli ja muuta ajanvietettä

Yhdeksän tunnin kesäloma on suoritettu. Oli kivaa, ja mukava olla läheisten kanssa. Ja kuten aina, matkailu avartaa, tai ainakin nostelee kulmakarvoja. Viimeisimmäksi olen pohtinut mm. sitä, miksi kaikissa Suomen käsityöpajoissa tai vastaavissa myydään samoja kamoja. Ei mitään väliä missä on, samat pellavakaavut, samat tiskirätit, samat saippuat ja muut joka paikassa. Toisekseen minusta oli mahdottoman hupaisaa nähdä Lappeenrannassa iso vene, jonka kotipaikka oli Basel, Sveitsi. Vähän aikaa piti muistella Euroopan karttaa, onko moinen edes mahdollista, mutta siellä se vene oli, eikä kai kukaan moista turhaan väitä.

Lohikäärmeitä alkaa vilistä ihan urakalla myös katukuvassa, mikä on kivaa. Vähän harmittaa lohisten puolesta se, että heidät vieläkin monesti kuvataan pahiksina, mutta parempi kai niin kuin ei ollenkaan. Josta tuli mieleen, että en ole nähnyt yhtä ärsyttävää enkeliä pitkään aikaan kuin Lappeenrannan hiekkalinnan kappelissa. Kuten kuvasta näkyy, juippia ei voisi vähempää kiinnostaa koko ihmiskunta. No joo, jokainen katsomme maailmaa omana heijastuksenamme, eli mitähän tuostakin pitäisi minusta tulkita…:).

Suurta myllerrystä on menossa monen sidosryhmän kohdalla. Paras – tai pahin – on mahtava myrsky vesilasissa, joka perustuu yhden ihmisen omiin piileviin uskomuksiin, jotka vääristävät hänen ymmärrystään tilanteesta. Kun ihminen on sellainen, johon kaikki ovat tottuneet luottamaan, seurauksena on hyvin hämmentyneitä ihmisiä, jotka alkavat epäillä itseään. Oisko tuotakin vähän laajemminkin liikkeellä…

On oikeastaan aika hassua, että niin kritiikittömästi annamme toisten päättää monesta asiasta. Eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa voimmeko itse vaikuttaa asiaan. Missä tahansa tilanteessa voi miettiä onko tilanne/asia itsestä oikein. Ja jos ei ole, voi valita olla hiljaa tai tehdä jotain. Minusta pääasia on se, ettei anna oman totuutensa kadota.

Kommentit

Muita juttuja

Energiaa ja energiassa oikeaan aikaan

Perääntymisiä

Ongelmat vai mahdollisuudet, eli mitä tulossa Suomelle