Aikoja elellään

Merkuriuksen piti lähteä perääntymään vasta huomenna, mutta minun elämääni se jo sekoittaa. Tai sitten se on tämä yleinen putsaus, nyt niitä vihoviimeisiä juttuja lakaistaan ulos ja esille, jotta nekin putsattais. Täydellisen epäreilua minusta, eikö tätä nyt vois jo vähän hellittää, kun on vuosikausia tehty.

Eniten kitisen niitä asioita, jotka eivät oikeastaan ole minun asioita, mutta joita joudun hoitamaan, koska kuuluu toimenkuvaan. Tiedän, että teen itse erehdyksiä ja mokailen tahtoen tai tahtomattani, mutta eikö kaikki muut ihmiset voisi tehdä niin kuin on sovittu, ymmärtää asiat kerralla ja olla fiksuja ja viidennessä ulottuvuudessa? Eikö? Jooko?

Lähipiirin ansiosta, joiden telkasta tulee outoja juttuja, sekä uutisia lukemalla on lisäksi alkanut suurin piirtein oksettaa monet nykyisistä keksinnöistä. On niin täydellisen selvää, että Atlantiksen kummaltakin puolelta on inkarnoitunut ihmisiä tänne nyt. Siis sekä valon että sen vähäisemmän valon puolelta. Tarvitsemme ja tulemme saamaan uusia keksintöjä, tieteellisiä läpimurtoja ja uusia tapoja tehdä asioita, jotta pystyisimme elämään täällä kuormittamatta planeettaa tai kehojamme liikaa. Osa jutuista, mitä nykyään hehkutetaan, ei kuitenkaan ehkä välttämättä ole kaikkien korkeimmaksi parhaaksi.

Atlantis oli pitkä ajanjakso, 260 000 vuotta ja Kultainen Atlantis kesti vain 1500. Siitä ihan perusmatikalla ymmärtää, että aika paljon oli sitä muuta. Vaikka kaikissa Atlantiksen kokeiluissa oli mahtavia, puhtaita, kultaisia aikoja, tuo kaikkein paras ja ihanin aika oli aika lyhyt. Atlantiksella oli aina hyvin kehittynyttä teknologiaa, myös sillä pimeämmällä puolella. Jotkut nykyisistä jutuista tuo niin selvästi mieleen sen ajan, että tulee oikeasti paha olo.

Katselin yhtä tv-ohjelmaa, jossa juontaja rakensi torakkaan kiinni ohjauslaitteet ja hihkui riemusta, kun onnistui manipuloimaan sitä. En ole torakkafani, mutta elävän olennon käyttäminen moiseen tuntui todella pahalta. Varsinkin sitten, kun homma eteni, ja samaa teknologiaa käytettiin toisen ihmisen kontrollointiin kiljuen naurusta, kun pystyi pilaamaan toisen ravintolaillan. No joo, tajuan, ohjelma, sovittuja juttuja. Silti. Se, kuka on kokenut jutut aiemmin, ei pysty nauramaan.

Onneksi myös oikeasti hyviä keksintöjä tehdään, ja kehitys etenee huimasti koti uutta kultaista aikaa.  On hienoa, kun tiedemiehet alkaa ymmärtää asioita, joita hörhöt on tienneet jo aikoja sitten, kuten vaikka telepatiaa, orbeja ja solujen kommunikointia valon avulla. Einsteinin teorioita taidetaan tarkastella aika urakalla, ainakin painovoimasta ja valon nopeudesta on tullut juttuja. Yksi minusta aivan älyttömän hauska juttu on 3D-tulostin. Tuijottelin sitä kaupassa, ja mietin, ettei maksa enää paljoa, kun lapsukainen seisahtui viereen ja sanoi, että hei, tollahan sä voisit tulostaa yksisarvisia ja lohikäärmeitä. Niin voisin. No, yksisarviset ei ole parhaimmillaan muovisina, koska ne ei kestä näitä alempivärähteisiä aineita, mutta lohikset kestää mitä vaan, nehän voi madaltaa tarvittaessa värähtelyään vaikka kuinka. Pitäisi ehkä pistää joulupukille toivelistaa…

Oukei, ehkä nyt alan taas selvitellä juttuja. Kuten soitto sähköyhtiöön laskusta, joka tuli yhtiöltä, jonka asiakas en ole. Sitten voisi yrittää selvitellä tekijänoikeusongelmia ja sitä ovatko sähköpostit menneet minnekään, viivästysviestejä tuli eilen urakalla. Ja miljoona muuta asiaa, ja kai se joulukin sieltä alkaisi tulla…. 

Kommentit

Muita juttuja

Ystäviä, yksi eksä ja muutamia mestareita

Ihanuuksien ahdistus, eli kursseja, kouluja ja yliopistoja ja kaikki hyvin

Kristallinkirkasta