Ehtymätöntä iloa

Kunnallisvaaleista. Olen nauranut ääneen joitakin ehdokkuuksien ja ehdokkaiden kiemuroita. Ah miten elämä voi olla joskus hassua. Sekin on ratki hupaisaa, että joudun tekemään vaalimainoksen perussuomalaiselle. Sen verran tuttu on, että on pakko tehdä, mutta lupasin ainoastaan siinä tapauksessa, että saan laittaa mainokseen lauseen Rajat auki:). Sainpahan kaikesta kuntarajat ylittävästä vaali-ilosta myös todisteen yhteen teoriaan, joka on niin hullua, että tekisi kamalasti mieli kertoa se suureen ääneen kaikelle kansalle, mutta jos parille kaverille vain kahden kesken, koska asia koskee muitakin kuin minua.

Olen yrittänyt haarukoida puoluetta sekä ehdokasta, jolla ei olisi minkään valtakunnan kokemusta. Ois niin kiva kun tulisi uusiakin ajatuksia, eikä sitä kokemusta, jolla asiat on aina tehty. Pitääkin muistaa taas ottaa lohikäärmeet kaveriksi ja alkaa vaikuttaa vaaleihin:). Jos mikään ei muutu, mikään ei muutu.

Josta päästiin seuraavaan aiheeseen. Unelmien toteutuminen ei oo kivaa. Muutokseen on hankala suhtautua, vaikka se veisi parempaan, ja kun sitten-kun haja-ajatuksin mietitty unelma alkaa muotoutua todeksi, ollaankin aika syvillä vesillä. Olen todella iloinen lähimmäisestä, joka toivon mukaan ihan tuota pikaa saa todeksi asian, jota on halunnut pitkään. Mutta toteutuessaan se on askel lähemmäs asiaa, jota olen pyöritellyt ja joskus ehkä haaveillutkin silloin tällöin. Ja koska en näe miten se oma juttu voisi toteutua, on suuri vaara hupsahtaa huomioimaan vain ei-toivotut muutokset. Juu, tekisinpä niin kuin opetan…

Josta taas päästiin seuraavaan aiheeseen. Tuota tekisit niin kuin opetat on ollut liikkeellä aika paljon viime aikoina. On niin kovin vaikea tajuta, että oma tapa nähdä asia ei välttämättä ole totta, vaan näkökulma perustuen tulkintoihin. Ja kun tulkinnat syntyy tyhjästä, ja niihin haetaan todisteita, saadaan hieno teoria aikaiseksi. Vaikka Diana Cooper Foundationin masteropettajakoulutus oli niitä asioita, joista olen iloinen, että sen tein ja vielä iloisempi ettei tarvitse tehdä enää ikinä, sieltä tuli yksi oppi, josta olen syvästi kiitollinen. Monta muutakin oppia tietysti, mutta varsinkin yksi Elizabeth Annin päähän takoma kysymys on monesti auttanut, kun on pitänyt punnita asioiden oikeellisuutta.

Koulutuksessa harjoitellaan arviointia ja palautteen antamista, ja kun sitä harjoituksissa tehtiin, kun tuli väitettyä jotain, hyvin usein Elizabeth Ann kysyi välittömästi Missä on todisteet? Jos asiaa ei pysty todistamaan, kyseessä on tulkinta. Mehän kaikki tulkitaan asioita koko ajan, totta kai. Omien uskomusten mukaan, omien suodattimien läpi. Käytännön elämässä me teemme nopeita arviointeja ja päätöksiä, joita kyllä voi perustella, jos pysähtyy miettimään. Mutta kun puhutaan toisten ihmisten tai heidän tekojensa arvioimisesta, faktoja olisi syytä löytyä ensin. Intuitio on hieno asia, mutta kun omat tunteet sotkeutuu mukaan, intuitio ei toimi, ja päästään arvioimaan muita omien tulkintojen perusteella.

Ai esimerkki, okei, elävästä elämästä. Kaveri lähtee Firenzeen ja hänen toisia kavereitaan lähtee mukaan, juhlistamaan taidenäyttelyn avajaisia. Eli voisin joko loukkaantua syvästi koska kaveri ei halua minua mukaansa, mutta muu seura kyllä kelpaa tai koska ei edes kysytty. Tai voisin hetken pysähtyä ja tarkistaa pari asiaa. Kuten sen, että kyseessä on aika, jolloin olen itse ihan muualla, ja kaveri tietää sen. Josta tietysti voisin loukkaantua verisesti, jos en taas tarkistaisi faktoja, joihin kuuluu se, että kaveri ei päättänyt avajaisten päivämäärää – tietenkään – eli aikataulujen päällekkäisyydet ei olleet salaliitto ajatuksena syrjiä minua.

Josta päästiin seuraavaan aiheeseen. Olen ajatellut viime aikoina, että voisin tehdä toisenlaisten mietelauseiden kirjan. Niitä positiivisia on vaikka kuinka, ja hyvin tosiaan toimii… Ehkä toisenlaiset menisi perille. Kuten
  • Ajattele pahinta ja saat sen.
  • Vainoharhaisuus ei tarkoita sitä että joku oikeasti vainoaa sinua.
  • Mikään ei ole niin hullusti, etteikö se voisi olla vielä hullummin.
  • Maailmankaikkeus on kuin tietokone. Roskaa sisään, roskaa ulos.

Kommentit

Muita juttuja

Kirkkauden kääntöpuoli

Kiitos Diana ja Merlin, oli kivaa

Kristalligridi täysikuun kunniaksi