Ajattelu sallitu, ellei peräti suotavaa – paranemisesta luettua

Vähän aikaa piti itsekin miettiä, että siis mitä ne tarkoittaa, kun lueskelin uutisia vaihtoehtohoidoista. On aika hupaisaa, että vaihtoehtohoidot voi tarkoittaa ihan mitä tahansa, alkaen vitamiineista aina meikäläisten hörhöjen energiahoitoihin. Juu, ihan samaa kaikki, c-vitamiini, nikamien niksauttelut ja yksisarviset…

Joku lääkäri sentään sanoi, että jotkut näistä toimii, ja asioita pitäisi tutkia, että tiedettäisiin mikä toimii. No, hyvä sekin. Vitsi omasta mielestä on siinä, että kun uutisessa lukee, että pelkästään vaihtoehtohoitoja käyttäneillä kuolleisuus syöpään on suurempi kuin koululääketiedettä käyttävillä, kukaan ei näköjään tajua, että siis pelkästään vaihtoehtohoitoja käyttäviä myös paranee. Kai ne sitten jotenkin vaikuttaa? Itse olisin sekä-että kannalla, en joko-tai, mutta valinta on tietysti aina jokaisen oma.

Toinen tosi hupaisa juttu on se, että aina sanotaan, että tutkittua tieteellistä tietoa ei ole vaihtoehtohoitojen vaikutuksista. Siis tutkimusten mukaan ei voi sanoa, että ne vaikuttaa. No juu, mutta ei kukaan sitten voi väittää sitäkään ettei ne vaikuttaisi. Ja sitä paitsi tutkittua tietoa on, vaikka kuinka. Se on sitten eri asia miten koululääketieteen lääketehtaiden sponsoroimat harjoittajat niitä lukevat. Tai uskaltavat ottaa huomioon, sillä hyvänen aika, siinähän voisi jäädä ilmaiset kuulakärkikynät saamatta. Tai jotain. No joo, sori, sarkasmi on sisäsyntyistä.

On silti tosi ilahduttavaa, että näistä puhutaan. Vaikka sitten tuomiten ja peläten. Se toivon mukaan kuitenkin nostaa tietoisuutta asioista, ja monet, jotka on saaneet avun, tietävät, että tuomitsevissa uutisissa ei ole perää. Niin, tai ehkä avun saaneet alkavat uskoa toisten uskomuksia, eli alkavat ajatella, että en kai minä sitten voi voida paremmin, kun uutisissa lukee, että ei se voi olla niin. Sitäkin sattuu.

Sekin on minusta hienoa, että ollaan kriittisiä. Ei kaikki toimi vaikka olisi hörhöhommaa, eikä kaikki käy kaikille. Ylilyönnit jutuissa puolin ja toisin on tosin hankalia. Jos väittää, että tuo tai tämä vahingoittaa ihmisiä, silloin pitäisi olla satavarma, että se vahingoittaa kaikkia ihmisiä. Tai sitten sanoa totuudenmukaisesti, että se voi vahingoittaa joitakin. Kuten tekevät sivumennen sanoen myös lääkkeet. Sivuvaikutukset ovat joskus hurjat, ja lisäksi jotkut lääkkeet koukuttavat niin pahasti, että vieroitusoireet on hurjia, kun sitten pitäisi lopettaa käyttö.

Olen silti sitä mieltä, että myös vaihtoehtohoidoista kaikki ei käy kaikille. On ihan yhtä älytöntä väittää, että varsinkaan energiahoito parantaisi kaiken. Niin voi käydä, mutta energiatasolla asiat on erilailla, ja vaikutus fyysiseen voi olla vähän erilainen kuin kuvittelisi. Totta kai vähitellen kaikki tulee myös fyysiseen, ja varsinkin stressin poistuminen sallii kehon parantua. Siitähän kaikessa on kyse, keho parantaa itse itsensä, kun sille annetaan siihen mahdollisuus. Samalla lailla toimii koululääketiede ja vaihtoehtohoidot.

Olen nähnyt esitteitä ja nettisivuja, joissa energiahoitoja mainostetaan sillä, että ne parantavat suurin piirtein mitä tahansa aivan varmasti. Siitä taas minun mielestä näkee, että ne hoitajat ei tajua mistään mitään tai tekevät työtään egon kautta. Samalla tekevät hallaa kaikille, jotka aidosti auttavat hoidettaviaan ja tekevät työtään puhtaina parantavan energian kanavana. Niin, tai toisaalta voisko olla niin, että noiden ego-hoitajien asiakkaat tarvitsee vahvan uskon, että ulkopuolelta se apu tulee. Ehkä.

Itsestäni kiehtovinta nykyään on atlantislainen solujen värähtelynopeuden muutos, joka mahdollistaa kaikenlaisen paranemisen ja solujen uusiutumisen. Vähän sitä on harjoiteltu, mutta enemmänkin voisin kokeilla. Ties mitä saataisiin aikaan, ja sitten olis taas sormi suussa tutkijoilla. Eihän tuollaista voi tutkia nykyisillä välineillä, ja jos ihmisen parantuminen ei kelpaa näytöksi, kuten ei tunnu muutenkaan kelpaavan, päästään taas tuomitsemaan. Mutta kuten joku väitti vuosisatoja sitten, se pyörii sittenkin:).

Kommentit

Muita juttuja

Maailmankaikkeuden yliopisto

Kysymyslistaa arkkienkeli Metatronille – ja Timille

Mitä tämän jälkeen, eli kohti vuotta 2032