Yleistykset on totta ja säännöt on turhia

Tuolta taas maailmanmeno tuntuu.  Ihan siksi ajattelin tehdä itsekin muutaman yleistyksen, keskiviikon ratoksi, kun Merkurius perääntyy ja asiat seisoo tietyistä syistä.

Myöhästely on vallankäyttöä. Myöhästyminen on eri asia, elämässä joskus sattuu, mutta krooninen myöhästely tai viivyttely, jossa muut ihmiset joutuu aina ja aina sopeutumaan, on sisäisen lapsen vallankäyttöä.

Autolla tehtävät rikkomukset, kuten vilkun käyttämättä jättäminen tai väärin pysäköinti on ylimielistä toisten hyväksikäyttöä. Koska kaikki muut noudattaa sääntöjä, minun ei tarvitse, ja idiootteja he, ketkä eivät seuraa minun esimerkkiäni. Sisäinen lapsi hakee huomiota ja yrittää todistaa vanhemmilleen, että hän on tarpeeksi hyvä.

Elämästä saa eniten irti, kun kuvaa kaiken kännykällä. Mitä siitä, jos vieressä hyökätään ihmisten kimppuun tai delfiininpoikanen kuolee, kunhan tulee hyvä kuva tai video. Tiedä vaikka sen saisi myytyä ja pääsisi kuuluisaksi, tai ainakin sitä voi näyttää kavereille, jotta he kunnioittaisivat minua ja ajattelisivat että olenpa mielenkiintoinen, kun minulla on ihan oikea elämä.

Kaikki, jotka lähettävät vihaviestejä somessa, ovat suurimpia pelkureita. He pelkäävät olevansa juuri sitä, josta toisia syyttävät. Jos näkee toisessa joitain ominaisuuksia, ne löytyvät aina itsestä.

Ihmiset, jotka eivät ymmärrä lukemaansa, ovat … no joo, en ehkä viitsi kirjoittaa mitä ajattelen.

Jokohan tuo riittäisi… Olen oikeasti sitä mieltä, että pelko naamioituu monella tavalla. Tässä puhdistuksen ajassa monen ego yrittää kynsin hampain pitää kiinni vallastaan. Meillä jokaisella on myös sisäinen lapsi, lapsuudessa syntynyt käyttäytymismalli, joka nousee esiin kriisitilanteissa, myös pienissä. Siitä on saatu kovasti näytteitä viime aikoina.

Kun itse tuntee voimattomuutta, on hyvä, kun voi jollain tavalla etsiä hallinnan tunnetta. Vaikka sitten korostamalla omaa paremmuuttaan. Taustalla tietysti pelko siitä, että ei ole tarpeeksi hyvä, sisäisen lapsen malli sekin. Näitä on kaikilla. Kun pelko ei hallitse koko elämää, sisäinen lapsi alkaa parantua ja ihmisestä tulee vähintäänkin tekojensa seuraukset ymmärtävä. Toivoisin kovasti, että näitä ihmisiä olisi myös esimerkiksi puoluejohdossa.

Säännöt on minusta mielenkiintoisia. Itse olen niitä, jotka haluaa ensin ymmärtää sääntöjen ja yhteisten sopimusten syyn ja noudattaa niitä niin kauan, kunnes ymmärrän mitä voin rikkoa ja mitä siitä seuraa. En oikein ymmärrä sitä käyttäytymismallia, jossa käytetään hyväksi muiden sääntöjen tai sopimusten noudattamista ja varsinkaan sitten, jos siitä huomauttaminen tai jopa sakko koetaan täysin epäoikeudenmukaisena. No hyvänen aika...

Monet yhteiskunnan säännöistä on tässä ajassa epäoikeudenmukaisia tai rajoittavia, kuten työttömyyttä koskevat. Ei työttömyys rangaistuksilla häviä. Mutta on niitäkin sääntöjä joita noudattamalla pidetään lapsemme ja huolehtimista kaipaavat turvassa ja terveinä. Kaipa kyse on jokaisen arvomaailmasta ja – sori – tyhmyydestä.

Ajattelin ensin, että miten ihmiset voi, kun luin, että monet kuvasivat videoita Turun hyökkäyksestä. Sitten tajusin, että ihan varmasti monet yrittivät auttaa sillä tavalla, dokumentoida tilanteen oikeudenmukaista ratkaisua varten. Kännykän taakse on myös hyvä suojautua, kun pelottaa.

Sitä en tajua vieläkään, että delfiininpoikasen kanssa on pakko saada selfieitä niin, että se kuolee. Lisäksi tämä oli minusta jo toinen kerta. Ehkä tämä poikanen tuli testaamaan onko mitään opittu, tai herättämään ihmisten tietoisuutta. Ei tainnut mennä ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla., josta sitten taas seuraa jotain kaikille asianosaisille.

Elämme, koemme ja ymmärrämme maailmaa aina niiden uskomusten perusteella, joita meillä on. Mikään ei mene läpi uskomuksista, ja kaiken voi kääntää aina niin, että se tukee uskomusta. Planeetan puhdistumisessa on muutaman vuoden mittainen voimakkaampi jakso, joka alkoi tänä vuonna. Jos omien uskomustensa vuoksi ei halua nähdä maailman muutosta, voi tulla karu herätys.

Vitsi on tietysti siinä, että kun tarpeeksi moni meistä kulkee valon tietä, se auttaa myös niitä jääräpäitä heräämään hellävaraisemmin. Tai sitten käy niin, kuten joskus mietin. Ehkä meille tulee tavallaan kaksi planeettaa, jossa he, ketkä tarrautuvat vihaan ja pelkoon, elävät yhdellä planeetalla, mutta eivät edes havaitse heitä, ketkä elävät korkeammassa värähtelyssä. Joka tapauksessa, elämme mielenkiintoisia aikoja.

Ja niin, ihan varalta, jos joku ei tajunnut: juttu sisältää sarkasmia.

Kommentit

Muita juttuja

Ystäviä, yksi eksä ja muutamia mestareita

Ihanuuksien ahdistus, eli kursseja, kouluja ja yliopistoja ja kaikki hyvin

Kristallinkirkasta